Dost heeft er zin in: "Heb nog nooit een finale gespeeld"

29 mei 2015, 12:51

Bas Dost kan dit weekend de kroon op een memorabel seizoen zetten. Met VfL Wolfsburg speelt de Nederlandse spits in de finale van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund. Het zou voor Dost de eerste hoofdprijs uit zijn carrière zijn. En de kans op succes is groot, want hij verloor nog nooit van Dortmund.

"Ik verheug me ontzettend op de finale", laat Dost weten op de website van de Duitse voetbalbond. "Twee keer was de halve finale voor ons het eindstation in het bekertoernooi, nu staan we in de eindstrijd. Ik heb zelf nog nooit een finale gespeeld, dus voor mij wordt dit iets heel bijzonders. Veel mensen hebben tegen me gezegd dat de sfeer tijdens zo'n finale in Berlijn super is. En ik heb veel vertrouwen in onze ploeg."

Dost en Wolfsburg kunnen vertrouwen putten uit de wedstrijd tegen Dortmund op de voorlaatste speeldag van de Bundesliga. Het werd toen 2-1 in het voordeel van de Wölfe. "Maar dat zegt helemaal niets meer", haast Dost zich te zeggen. "Natuurlijk hebben we dit seizoen laten zien dat we een goede ploeg hebben. Maar in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund is me ook duidelijk geworden dat de tegenstander veel kwaliteit heeft."

Feit is echter dat Dost tot dusver vier keer tegen Dortmund speelde en nog nooit verloor. "Dat klopt", lacht Dost. "Het voetbal dat ze spelen, ligt me wel. Het is geen ploeg die alleen maar verdedigt en loert op foutjes van de tegenstander. Daarom gaat de finale ook een mooie wedstrijd worden, beide teams willen voetballen."

De Duitse bekerfinale tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund begint zaterdag om 20.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen