Ook Engelse premier wil Blatter weg bij FIFA

29 mei 2015, 14:52

We zien het Mark Rutte nog niet doen, maar in Engeland vindt zelfs premier David Cameron het nodig om zich te mengen in de discussie over het voorzitterschap van de FIFA. De politiek leider van het land hoopt dat Blatter vertrekt bij de wereldvoetbalbond. "En hoe eerder hoe beter", voegde hij eraan toe.

Blatter ligt al jaren onder vuur bij de FIFA, maar zijn positie lijkt onhoudbaar nu vrijwel alle vice-voorzitters van de FIFA worden verdacht van corruptie en zijn opgepakt. Toch wil Blatter voorzitter blijven, hij hoopt vrijdag 'gewoon' herkozen te worden als leider van de wereldvoetbalbond. Dat zou ongelooflijk zijn, vindt Cameron.

"Het kan niet zo zijn dat je als leider van een organisatie, als er dergelijke beschuldingen van corruptie liggen, jezelf de juiste man vindt om de de komende jaren aan het hoofd te staan", liet Cameron vrijdag weten bij de BBC. "Dat kan simpelweg niet. We hebben de lelijke kant van de sport gezien, hij moet vertrekken. Hoe sneller hoe beter, want dan kan de organisatie beginnen om zijn geloofwaardigheden terug te krijgen. Dat is belangrijk, want veel mensen op deze wereld willen graag dat hun geliefde sport op juiste wijze geleid wordt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen