Blatter belooft 'heel sterke FIFA' achter te laten

29 mei 2015, 20:02

"Dames en heren, dank dat jullie mij hebben geaccepteerd", sprak Sepp Blatter de 209 stemgerechtigden toe nadat hij vandaag (vrijdag) in Zürich werd herkozen als voorzitter van de FIFA. De 79-jarige Zwitser gaat beginnen aan zijn vijfde termijn als topman van de mondiale voetbalfederatie, waarvan hij sinds 1998 aan het hoofd staat.

"In de komende vier jaar sta ik aan het roer van het schip genaamd FIFA en wij zullen deze terugbrengen naar de kust en het strand, waar eindelijk weer gevoetbald kan worden. Beachvoetbal kan overal worden gespeeld", vervolgde Blatter. "Maar daar moeten we wel voor werken, net als voor een aantal andere zaken voor de toekomst van de FIFA."

"Ik neem de verantwoordelijkheid om de FIFA terug te brengen, ik ben ervan overtuigd dat wij dat kunnen doen. Ik ben gelovig en zeg: 'God, Allah, of wie er ook waakt over de wereld, we geloven dat zij ons zullen helpen bij het terugbrengen van de FIFA naar waar het hoort'. Ik beloof jullie dat ik aan het einde van mijn termijn en heel sterke bond overdraag aan mijn opvolger, een robuuste FIFA en een goede FIFA. We moeten samenwerken. Leeftijd is geen probleem."

"Voor aanvang van deze verkiezing heb ik jullie al gezegd dat ik van jullie hou, net als van mijn werk en dat ik graag bij jullie ben. Ik ben niet perfect, maar dat is niemand. Maar ik ben er zeker van dat we samen goed werk zullen leveren. Ik bedank jullie voor het vertrouwen. Samen kunnen we het doen. Hup FIFA, hup FIFA."

Er was bij de FIFA-presidentsverkiezing een tweede stemronde nodig, maar hiervoor trok Blatters uitdager prins Ali bin Al-Hussein van Jordanië zich [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/277637/prins-ali-trekt-zich-terug-blatter-blijft-fifa-voorzitter/,_blank,terug]. Blatter had de eerste ronde met 133-73 gewonnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen