Lens op prijzenjacht: "De dubbel leeft hier zeer zeker"

30 mei 2015, 09:18

Jermain Lens won dit seizoen met Dinamo Kiev al de landstitel en heeft donderdag de kans om ook de Oekraïense te winnen. Met de formatie uit Kiev neemt hij het in de bekerfinale op tegen Shaktar Donetsk. "We hebben de kans met Dinamo de dubbel te pakken en hier in Oekraïne leeft dat zeer zeker", vertelt hij in De Telegraaf.

De aanvaller beseft dat hij in Nederland wat uit beeld is geraakt, sinds hij in Oekraïne speelt. "Maar ik denk dat alle Oekraïense ploegen dit jaar Europees genoeg indruk hebben weten te maken. Dus misschien is het een tip om het wat meer te volgen", knipoogt de oud-speler van PSV. Hij doelt onder meer op Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat de finale van de Europa League haalde.

Lens is tevreden over zijn prestaties in deze voetbaljaargang, zo geeft hij aan. "Persoonlijk heb ik een goed seizoen gehad", zegt hij. "Ik ben voornamelijk als aangever belangrijk geweest en heb zo goed als alle wedstrijden gespeeld. Na de winterstop had ik een vervelende bovenbeenblessure, die me ruim een maand aan de kant hield. Daarna ben ik weer in het elftal gekomen en doorgegaan met assists geven. Het resulteerde na zes jaar weer in een kampioenschap van Dinamo en eindigt hopelijk met de dubbel."

Na de bekerfinale meldt Lens zich bij het Nederlands elftal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen