Blatter over UEFA-kritiek: "Vergeef iedereen, maar vergeet niet"

30 mei 2015, 10:44   Bijgewerkt: 30 mei 2015, 12:05

Sepp Blatter heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek die de UEFA geuit heeft op het aanblijven van de Zwitser als preses van wereldvoetbalbond FIFA. Blatter werd vrijdag herkozen als voorzitter van de FIFA en dat is slecht nieuws volgens de UEFA. Voorzitter Michel Platini vroeg Blatter eerder al twee keer om afscheid te nemen als preses van de FIFA.

"Ik vertelde hem dat we ooit samen bij de FIFA waren begonnen, maar dat het zo niet meer kan. Ik was duidelijk, keek hem recht in de ogen aan en vroeg hem om ontslag te nemen", zei Platini. Blatter is niet blij met die teksten, zo zegt hij tegen de Zwitser tv-zender RTS. "Het was een vorm van haat die niet van één persoon bij de UEFA afkwam, maar van de gehele UEFA-organisatie. Ik vergeef iedereen, maar dat betekent niet dat ik het vergeet. Waarom zou ik opstappen? Dat zou betekenen dat ik toegeef dat ik iets verkeerd heb gedaan."

De preses ziet een opsplitsing tussen beide voetbalbonden ondanks de kritiek niet snel gebeuren. "De UEFA heeft ons nodig en wij de UEFA", besluit Blatter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen