Hiddink: "Memphis heeft grote stappen gemaakt"

30 mei 2015, 11:34

Guus Hiddink heeft zich positief uitgelaten over Memphis Depay. De aanvaller, die een sterk seizoen achter de rug heeft bij kampioen PSV, heeft volgens de bondscoach grote stappen gezet in zijn ontwikkeling. Dat zegt de coach in De Telegraaf. Depay vertrekt deze zomer naar Manchester United.

"Memphis heeft grote stappen gemaakt en heeft nu zelf altijd de drive om te winnen", vertelt Hiddink in het dagblad. Depay liet vrijdag op de training zijn traptechniek zien, toen hij oefende op vrije trappen. "Er gingen er een paar in, maar ik heb er meer gemist dan geraakt", zegt de buitenspeler. Die vrije trappen kunnen belangrijk zijn tegen Letland, op 12 juni de tegenstander van Oranje in de EK-kwalificatiecyclus. "Maar we hebben meer wapens. Er is bij Oranje genoeg kwaliteit om ook uit positiespel te kunnen scoren."

Depay vindt niet dat zijn rol bij Oranje veranderd is, nu hij zijn krabbel heeft gezet bij Manchester United. "Ik ben nog steeds dezelfde Memphis. Hoe ouder je wordt en hoe meer ervaring je krijgt, hoe hoger je niveau wordt. Elke keer als ik bij het Nederlands elftal kom, leg ik de lat voor mezelf een stukje hoger. Dat is normaal en niet omdat ik nu een mooie transfer heb gemaakt."

De aanvaller reageerde geprikkeld, toen een journalist hem vroeg of hij zich wel kon opladen voor de oefeninterland met de Verenigde Staten en het duel met Letland. "Elke interland is lekker. Ik snap dit soort vragen niet. Dat de resultaten van het Nederlands elftal aan het einde van vorige voetbalseizoenen niet altijd goed waren, is wat anders. Maar ik denk dat iedereen graag wil spelen, resultaten wil boeken en niets liever dan naar het EK wil. We hebben er zin in, ook na een zwaar seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen