Sneijder-loos Galatasaray sluit competitie af met gelijkspel

30 mei 2015, 14:14

Galatasaray heeft de Turkse competitie afgesloten met een remise. De club, die vorige week de titel greep, kwam op bezoek bij Rizespor niet verder dan 1-1. Wesley Sneijder ontbrak bij Galatasaray. De spelmaker zat niet eens bij de wedstrijdselectie.

Sneijder kreeg rust, met het oog op de bekerfinale van volgende week tegen Bursaspor. Trainer Hamza Hamzaoglu liet meerdere basiskrachten buiten de ploeg en had basisplaatsen ingeruimd voor Goran Pandev, Aydin Yilmaz, Bruma, Dzemaili, Tarik, Koray en Sinan Bolat. De thuisploeg kwam via Eren Albayrak kort na rust op voorsprong, maar genoeg voor een zege bleek dat niet. Umut Bulut voorkwam in de slotfase een nederlaag voor Cimbom.

Kort daarvoor had verdediger Koray Günter van Galatasaray een rode kaart gekregen. Opvallend genoeg was de rode kaart van Günter de eerste rode kaart van het seizoen voor Galatasaray.