Scorende Dost helpt Wolfsburg aan eerste DFB Pokal

30 mei 2015, 22:12   Bijgewerkt: 30 mei 2015, 23:07

Met een belangrijk aandeel van Bas Dost heeft VfL Wolfsburg voor de eerste keer in de clubhistorie de DFB Pokal gewonnen. Ondanks een vroege achterstand waren die Wölfe zaterdag in Berlijn in de finale met 3-1 te sterk voor Borussia Dortmund. Dost tekende zes minuten voor de pauze voor de eindstand.

Het betekent dat Jurgen Klopp Borussia Dortmund geen beker als afscheidscadeau heeft kunnen geven. De oefenmeester was zeven jaar succesvol trainer van BVB - in die periode werden onder meer twee landstitels gegrepen - maar trekt komende zomer de deur van het Signal Iduna Park achter zich dicht.

Na een gekeerde vrije trap van Naldo herstelde Luiz Gustavo in de 22ste minuut in de rebound het evenwicht. Tien minuten later maakte Kevin de Bruyne er met een schot van buiten de 'zestien' 2-1 van voor Wolfsburg. Dost kopte in de 39ste minuut, na een voorzet van Ivan Perisic vanaf de rechterflank, de 3-1 eindstand op het scorebord. Dortmund wist het in de tweede helft amper meer echt spannend te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen