Klopp loopt Duitse beker mis: "Onnodige nederlaag"

Ger
31 mei 2015, 09:28   Bijgewerkt: 31 mei 2015, 12:31

Jürgen Klopp greep in zijn laatste officiële wedstrijd als trainer van Borussia Dortmund naast zilverwerk. In de finale van het Duitse bekertoernooi werd zaterdagavond in Berlijn met 3-1 van verloren van VfL Wolfsburg. Ondanks de nederlaag trakteerden de fans van Dortmund de 47-jarige coach na afloop op lovende spreekkoren.

"Aan de ene kant was die steun prachtig, maar aan de andere kant kan niets me op zo'n moment troosten. Deze nederlaag was voor ons heel onnodig. In een tijdsbestek van zestien minuten hebben we drie doelpunten om onze oren gekregen. En dat terwijl we na de openingstreffer een grote kans op de 2-0 hadden. We deden heel veel dingen goed, maar misten alleen een beetje geluk", aldus Klopp. "Ik weet dat iedereen nu graag wil weten hoe ik me voel. Maar als ik daarover ga beginnen, komen de tranen. Dat doe ik dus niet."

Voor Klopp betekende de eindstrijd van de DFB Pokal een zuur afscheid van Dortmund. "Dit had een bekerfeest moeten worden. Maar nu is het alleen een afscheidsfeestje. Het valt me zeer zwaar om deze club los te laten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen