Strijdlustig Roda terug in Eredivisie ten koste van NAC

Ger
31 mei 2015, 17:18   Bijgewerkt: 31 mei 2015, 17:33

Roda JC keert na één seizoen afwezigheid terug in de Eredivisie. De Limburgers waren over twee wedstrijden te sterk voor NAC Breda. In de verlenging van een bloedstollend duel volleerde Tom Van Hyfte zijn ploeg naar een 1-2 overwinning, waarna het feest losbarstte bij de meegereisde Kerkradenaren.

Roda was in de beginfase de bovenliggende partij, maar kwam moeilijk tot scoren. Spits Anco Jansen en spelmaker Marc Höcher kregen beiden een uitstekende mogelijkheid van buiten de zestien. Hun afstandsschoten misten echter precisie. Juist toen NAC zich terug leek te knokken in de wedstrijd - Guyon Fernandez mistte tweemaal van dichtbij - haalde Roda alsnog de trekker over. Vlak voor rust omspeelde Mitchel Paulissen doelman Jelle ten Rouwelaar en zette hij de Kerkradenaren op 0-1.

Na een discutabele gelijkmaker van Dirk Marcellis, waarbij niet geheel duidelijk was of de bal de lijn passeerde, bleek Roda de sterkste. Tom van Hyfte volleerde prachtig raak en bracht Roda JC met zijn 1-2 terug naar de Eredivisie. NAC had daarna een tweede doelpunt om zich alsnog te handhaven, maar slaagde daar niet in. Na vijftien jaar komt er een einde aan eredivisievoetbal in Breda. Roda keert na een jaar terug op het hoogste niveau.