Vitesse Europa in na fraai gevecht met Heerenveen

31 mei 2015, 18:36   Bijgewerkt: 31 mei 2015, 19:10

In het eigen Gelredome heeft Vitesse de kroon op een ijzersterke seizoenshelft gezet. De ploeg keek in de return tegen sc Heerenveen lange tijd tegen een achterstand aan, maar kreeg in de slotfase loon naar werken. Door drie late goals werd het 5-2 en dat was, na het 2-2 gelijkspel in Friesland, ruim voldoende. De formatie van trainer Peter Bosz mag hierdoor deelnemen aan de voorrondes van de Europa League.

Het voordeel dat Vitesse had na de heenwedstrijd in Heerenveen, drie dagen geleden, was zondag snel vervlogen. Door de 2-2 in het Abe Lenstra Stadion was, naast een zege, ook 0-0 en 1-1 genoeg om Europa in te mogen. Als Vitesse achterin de boel dicht zou houden, kon er niets misgaan. Maar Vitesse wilde niet op de 'nul' spelen, kondigde Davy Pröpper in aanloop naar het duel al aan. "Dat hebben we het hele seizoen nog niet gedaan. Wij zijn thuis heel sterk en dat gaan we laten zien", sprak hij met bravoure bij Omroep Gelderland.

Dit betekende de 1-2, want tussendoor had Guram Kashia met een kopbal uit een corner gescoord voor Vitesse. Door de twee goals van Uth had Vitesse twee problemen: ten eerste zou het bij de huidige stand de tweestrijd verliezen, maar daarnaast verdween het 'doelpuntenvoordeel' uit de heenwedstrijd. Een gelijkspel was nu niet meer genoeg en als sc Heerenveen nog een derde keer zou scoren, moest Vitesse er in totaal vier maken om het Europa League-ticket te grijpen. De situatie op het veld leidde tot frustratie bij Zakaria Labyad, die een enorme schop uitdeelde aan Uth. De Vitesse-aanvaller verdiende een dieprode kaart, maar ontsnapte.

Ook probleem twee, namelijk het feit dat een gelijkspel niet langer genoeg was, bleek niet onoverkomelijk voor Vitesse. Nadat Traoré al een enorme kans had laten liggen, schoot Davy Pröpper een kwartier voor tijd de 3-2 tegen de touwen. Zijn inzet werd licht van richting veranderd, waardoor Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt kansloos was. Vitesse had wat het wilde en besliste de wedstrijd even later definitief via Labyad, hij stond aan het einde van een prachtige aanval en schoot via de lat de 4-2 binnen. Jan-Arie van der Heijden maakte het feest in Arnhem vervolgens compleet door ook nog de 5-2 te maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen