Lazio wint miljoenenstrijd van Napoli en speelt CL-voorronde

31 mei 2015, 23:01   Bijgewerkt: 31 mei 2015, 23:07

Lazio Roma is volgend seizoen in de voorronde van de Champions League te bewonderen. De Biancocelesti wisten Napoli in een rechtstreeks gevecht om deelname aan het miljoentoernooi over de knie te leggen. De Romeinen wonnen met 2-4 in het hol van de leeuw. De Napolitanen mislopen door de dure thuisnederlaag m niet alleen CL-voetbal, ze werden ook nog eens gepasseerd door Fiorentina, dat met 3-0 van Chievo Verona won.

Voor zowel Napoli als Lazio was het één van de belangrijkste wedstrijden van het decennium. De winnaar van het treffen tussen de directe concurrenten zou een ticket voor de voorronde van de Champions League grijpen. Het was een wedstrijd met een waarde van 40 miljoen euro, werd er op voorhand gezegd. Het ging om de derde plaats in de Serie A en deze wist Lazio in een uiterst smakelijk duel te grijpen.

De numerieke meerderheid verdween echter, omdat de oliedomme Faouzi Ghoulam tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep. Toch leek Napoli het duel te kunnen winnen. Higuaín faalde echter vanaf elf meter, na een makkelijk gegeven penalty. Daarna schoot Ogenyi Eddy Onazi de Romeinen naar 2-3 en knikte de ingevallen Miroslav Klose de 2-4 tegen de touwen. Zodoende ging Lazio er met de volle buit vandoor. Stefan de Vrij speelde in de basis, speelde prima en haalde een inzet van Dries Mertens knap voor de doellijn weg bij een 1-2 stand. Jonathan de Guzman zat niet bij de selectie van Napoli, Edson Braafheid bleef op de bank bij Lazio.

Napoli is door de nederlaag ingehaald door Fiorentina, dat in het eigen Stadio Artemio Franchi met 3-0 van Chievo won. Josip Ilicic, Federico Bernardeschi en Milan Badelj produceerden de treffers tegen de ploeg uit Verona, waar Isaac Cofie met twee gele kaarten vroegtijdig mocht inrukken. De zege leverde La Viola dus plek vier op, de Florentijnse formatie staat één punt boven Napoli. Een mooie prestatie van coach Vincenzo Montella, die zich met zijn ploeg rechtstreeks voor de Europa League kwalificeert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen