Inter gaat niet Europa in, Sampdoria hoopt op UEFA

31 mei 2015, 23:25

In Milaan wordt volgend seizoen geen Europees voetbal gespeeld. In navolging van AC Milan heeft ook Internazionale naast een ticket voor de Europa League gegrepen. De Nerazzurri hadden nog een piepkleine kans, maar een gelijkspel was voor Sampdoria genoeg om Inter achter zich te houden. De nieuwe club van Ajacied Niklas Moisander is nu in afwachting van een UEFA-zaak.

Sampdoria, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen de failliete hekkensluiter Parma, is het seizoen geëindigd op een zevende plaats. De ploeg uit Genua misloopt daardoor Europees voetbal, maar kan toch hopen op een ticket voor de EL. Stadgenoot Genoa dreigt wegens financiële problemen namelijk geen licentie te krijgen van de UEFA. De club is in beroep gegaan tegen de uitspraak en wacht dus, net als Sampdoria, af op nieuws van de Europese voetbalbond.

Inter won haar duel zondagavond overigens wel. Door doelpunten van Rodrigo Palacio, Marcelo Brozovic en Mauro Icardi (tweemaal) werd er in het eigen Stadio Giuseppe Meazza met 4-3 van Empoli gewonnen. Icardi is door zijn twee treffers Copacannoniere geworden in de Serie A. De topscorerstatus deelt hij met de 38-jarige Luca Toni (Hellas Verona), die er ook 22 maakte.

AS Roma sloot het seizoen af met een 1-2 thuisnederlaag tegen Palermo. Clubicoon Francesco Totti trok de stond vijf minuten voor tijd gelijk, maar Andrea Belotti schoot de bezoekers uit Sicilië in de slotminuut naar de winst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen