Winst Lazio betekent uitstekend nieuws voor Ajax

31 mei 2015, 23:43

Het is een mooie zondagavond gebleken voor Ajax. De Amsterdammers zagen Lazio Roma met 2-4 winnen bij Napoli en dat is zeer goed nieuws voor de nummer twee van de Eredivisie. De Ajacieden zullen komend seizoen in de twee voorrondes van de Champions League namelijk definitief een beschermde status hebben.

Lazio had een puntje tegen Napoli genoeg om zich van de derde plaats te verzekeren. Dit lukte ruimschoots, aangezien de Biancocelesti met 2-4 zegevierden in San Paolo. Omdat Napoli een hoger coëfficiënt heeft dan Ajax, moesten de Napolitanen om bestwil van de Nederlandse club geen CL-voetbal halen. Was dat wel het geval, dan had de ploeg uit Napels bij de vijf geplaatste teams gezeten bij de loting voor de Champions League.

Ajax komt in de derde voorronde vanwege haar beschermde status tegenover Young Bouys, Sparta Praag, Fenerbahçe, Panathinaikos of Rapid Wien te staan. Was Ajax ongeplaatst, dan had het tegenstanders als Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen, Shakhtar Donetsk of Napoli kunnen loten.

Overleeft Ajax de derde voorronde, dan stuit het op clubs als Sporting Lissabon, Lazio, CSKA Moskou, Club Brugge en AS Monaco. Voor deze teams geldt wel dat ze zich nog moeten plaatsen via de derde voorronde.

PSV is groepshoofd in de Champions League en mag daarom hopen op een relatief makkelijke loting.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen