Succestrainer Dijkhuizen verruilt Excelsior voor Brentford

1 juni 2015, 10:14

Succescoach Marinus Dijkhuizen gaat Excelsior verlaten. De 43-jarige oefenmeester stapt over naar de Engelse tweedeklasser Brentford FC, zo hebben beide clubs maandag bekendgemaakt. Roy Hendriksen gaat mee als assistent van Dijkhuizen. Hij was dit seizoen de rechterhand van trainer Ruud Brood bij Jupiler League-kampioen NEC.

"Dit is een unieke kans die ik niet kan laten lopen", zegt Dijkhuizen op de officiële website van Excelsior over zijn overgang naar Brentford. "Die club heeft mij begin april rechtstreeks benaderd. Ik heb Excelsior toen meteen ingelicht dat ik zou meegaan in de sollicitatieprocedure. Dat leek mij goed voor mijn ervaring. Toen kon ik nog niet bedenken dat ze voor mij, als relatief onervaren trainer, zouden kiezen."

Brentford eindigde dit seizoen als vijfde in het Championship. In de play-offs om promotie naar de Premier League verloor het in de halve finale van Middlesbrough. Bij de Londense club spelen statistieken een belangrijke rol. Dijkhuizen kan op dat gebied uitstekende cijfers overleggen. Hij was anderhalf jaar trainer van Excelsior en in zijn eerste seizoen dwong hij met de club meteen promotie naar de Eredivisie af. Op het hoogste niveau handhaafden de Kralingers zich rechtstreeks, ondanks de kleine begroting.

"Maar het is niet zo dat ik vanwege mijn statistieken ben aangesteld", nuanceert Dijkhuizen. "Zo is de club in eerste instantie bij mij terechtgekomen, maar daarna volgde een intensieve sollicitatieprocedure. Ik ben vier keer in Engeland geweest, voor gesprekken en presentaties over mijn voetbalvisie. Zo hebben we elkaar goed leren kennen."

Dijkhuizen bracht in maart 2014, als liefhebber, al eens een bezoek aan Brentford. "We stonden daar op de staantribune en dat was geweldig. Het is een echte volksclub. De visie van de club spreekt mij enorm aan en het is natuurlijk een droom om in Engeland en Londen te werken. De club is ambitieus en wil binnen twee jaar promoveren naar de Premier League. Bij Excelsior gunde uiteindelijk iedereen mij deze overstap. De club krijgt bovendien een afkoopsom en dat is terecht. Excelsior heeft mij toch de kans gegeven als hoofdtrainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen