De Graafschap en Roda JC kijken al weer vooruit

1 juni 2015, 11:17

De Graafschap promoveerde afgelopen zondag ten koste van FC Volendam naar de Eredivisie. De formatie uit Doetinchem is volgens algemeen bestuurder Hans Veldhorst klaar voor een terugkeer op het hoogste niveau.

"We hebben jarenlang op dat niveau gespeeld. Er moeten wat dingen opgeschaald worden, maar daar beginnen we direct mee", aldus Veldhorst tegen De Telegraaf. Hij denkt dat de begroting van De Graafschap van 4,3 miljoen euro zal stijgen naar 6,5 tot 7 miljoen euro. "Wij gaan ervan uit dat de seizoenkaartverkoop verdubbelt, de tv-gelden nemen toe en de toeloop van sponsoren zal aantrekken. We moeten ons wel wat versterken, maar daar is door de promotie ook meer budget voor. We gaan geen gekke dingen doen. Het doel is om te overleven in de Eredivisie."

Roda JC won, dankzij een zege op NAC Breda, de andere play-off om promotie/degradatie. De Limburgse club hoopt zo snel mogelijk een nieuwe trainer te vinden. "Dat moet zo snel mogelijk gaan gebeuren. Daar gaan we ons vanaf nu mee bezighouden", zegt technisch manager Louis Coolen. Ernest Faber, Darije Kalezic en Fons Groenendijk zijn de voornaamste kandidaten voor de vacature in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC begon met René Trost als hoofdcoach aan het seizoen, maar die legde dit voorjaar zijn functie neer. Zijn voormalige assistent Rick Plum was zijn opvolger, maar hij beschikt niet over de juiste papieren en zal komende zomer dus weer een stapje terug moeten doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen