FC Den Bosch verlengt contracten Statie en Boulghalgh

1 juni 2015, 17:42

FC Den Bosch is erin geslaagd om twee spelers langer voor de club te behouden. De Brabantse Jupiler League-club heeft de samenwerking met Ayrton Statie en Bassou Boulghalgh verlengd. Beide spelers hadden een aflopend contract in Stadion De Vliert, maar hebben bijgetekend tot medio 2016.

De 20-jarige Statie komt uit de eigen jeugdopleiding en debuteerde in het seizoen 2013/2014 in de Bossche hoofdmacht. Afgelopen seizoen speelde de vleugelspeler 34 wedstrijden voor Den Bosch, waarin hij één keer doel trof. "Ayrton is een energieke speler die de gehele linkerkant kan bestrijken. Hij beschikt over veel snelheid en een goede voorzet. Wij gaan er van uit dat Ayrton zijn stijgende prestatiecurve van het afgelopen seizoen gaat voortzetten in het nieuwe seizoen", aldus coach René van Eck.

Boulghalgh (21) is ook een jeugdexponent van Den Bosch, waar hij in het seizoen 2012/2013 beleefde. In totaal kwam de middenvelder tot 22 optredens in de Jupiler League. "Bassou is een talentvolle speler die op meerdere posities inzetbaar is en als teamplayer tijdens trainingen en wedstrijden nooit verzaakt. We zijn content met de progressie die hij afgelopen seizoen heeft geboekt en zijn verheugd dat hij als jongen van de club ook komend seizoen voor FC Den Bosch uitkomt", stelt Van Eck.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen