RvC van NAC blijft voorlopig zitten ondanks degradatie

1 juni 2015, 23:53

Ondanks de degradatie naar de Jupiler League blijft de Raad van Commissarissen van NAC Breda voorlopig in functie. Een aantal leden van het zevenkoppige bestuur krabt zich wel achter de oren. Hubert Baardemans, verantwoordelijk voor het technische beleid, twijfelt bijvoorbeeld nog. Voorzitter Joost Gielen blijft in ieder geval. "Ik vind dat ik verantwoordelijkheid moet pakken."

De RvC kwam maandag, een dag na de degradatie, bijeen. Het gespreksonderwerp was het al dan niet aanblijven van de bestuursleden. "Dat is nog niet gezegd", geeft bestuursvoorzitter Gielen aan tegenover +maar+neemt+geen+grote+risicos.aspx. "Maar de vraag is wel gesteld. Het is wel zo dat we niet weg willen lopen voor onze verantwoordelijkheid. Het pleit ons niet vrij, maar er zit gewoon een goed team. Er zijn mensen die nog willen nadenken over hun toekomst als RvC-lid, die twijfelen."

Gielen zal in ieder geval niet aftreden. "Ik vind dat ik mijn verantwoordelijkheid moet pakken, dus ik ga door. Al ben ik niet te beroerd om fouten toe te geven. We gaan nu zorgen dat de organisatie weer op poten komt. We zullen als een speer de begroting voor elkaar moeten krijgen", aldus de bestuursvoorzitter, die zo snel mogelijk met NAC wil terugkeren naar de Eredivisie. "We zijn qua begroting afhankelijk van externen", zegt Gielen wel. "Natuurlijk willen we het liefst volgend seizoen promoveren naar de eredivisie. Maar het moet ons niet de kop kosten als dat niet lukt. We gaan financieel geen grote risico's nemen."

"We willen wel tot in de eeuwigheid kunnen blijven voetballen in Breda. We zijn strijdbaar en gaan keihard werken aan het budget. De schouders gaan er onder", besluit Gielen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen