Ook Zweden denkt aan boycot van WK 2018

2 juni 2015, 07:43

Na de voetbalbond van Engeland overweegt ook de top van de Zweedse voetbalbond het WK van 2018 te boycotten. Bondspreses Karl-Erik Nilsson is het niet eens met de herverkiezing van Sepp Blatter als hoofd van de wereldvoetbalbond en stelt dat in deze situatie 'speciale acties' nodig zijn.

"Wij Zweden grijpen liever niet naar een extreem middel als een boycot. We zien liever dat er dingen van binnenuit veranderen. Maar dit is een extreme situatie en we bekijken alle mogelijkheden om ons ongenoegen over de gang van zaken te laten blijken", citeert De Telegraaf de voorzitter van de Zweedse bond.

Nilsson staat er ook open voor om met de UEFA als een blok uit de FIFA te stappen, laat hij weten. "De FIFA moet veranderen, dat staat als een paal boven water. Maar dat is een lastig proces met zoveel verschillende culturen uit alle uithoeken van de wereld. Het draait allemaal om respect, openheid en transparantie. Alleen daarmee kunnen we een cultuurshock binnen de FIFA teweeg brengen. En dat is hard nodig."

Het WK van 2018, dat dus mogelijk geboycot gaat worden, vindt plaats in Rusland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen