Udinese breekt na mager jaar met coach Stramaccioni

2 juni 2015, 09:24

De trainerscarrière van Andrea Stramaccioni komt uiterst moeizaam van de grond. Na een min of meer mislukt avontuur bij Inter is ook zijn dienstverband bij Udinese uitgelopen op een deceptie. Na een teleurstellend verlopen seizoen hebben beide partijen besloten om de samenwerking te beëindigen.

Met de pas 39-jarige Stramaccioni op de bank kwam Udinese dit seizoen niet verder dan de zestiende plaats in de Serie A. Met name het slot van het seizoen was niet best, Udinese verloor zijn vier laatste duels.

Het contract van Stramaccioni bevatte een optie voor het seizoen 2015/2016, maar besloten is om daar geen gebruik van te maken. De club gaat op zoek naar een nieuwe coach, meldt het via de officiële kanalen.

Stramaccioni werd in 2012 voor de leeuwen gegooid als hoofdcoach bij Inter, als opvolger van Claudio Ranieri. In de jaren daarvoor maakte hij veel indruk met Internazionale Primavera, het hoogste jeugdteam van de club, maar bij het eerste elftal kwam hij niet tot goede prestaties. In het seizoen 2012/2013 eindigde de club onder zijn leiding als negende in de Serie A en greep het, voor het eerst sinds vijftien jaar, naast deelname aan Europees voetbal. Als gevolg daarvan werd hij in mei 2013 ontslagen en vervangen door Walter Mazzarri.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen