Het bijzondere seizoen van Janmaat: "Het was chaos"

3 juni 2015, 13:01

Hij werd in zijn eerste seizoen in de Premier League bij zijn club Newcastle United verkozen tot speler van het jaar, maar helemaal tevreden is Daryl Janmaat niet. Aan de hand van acht stellingen blikt de rechtsback van Oranje met FCUpdate.nl terug op een roerig jaar. Over chaos in Newcastle, voetbal in Engeland, gepasseerd worden door de bondscoach en winnen van Spanje.

Stelling 1: Ik heb het beste seizoen uit mijn carrière achter de rug.

"Zelf heb ik prima gespeeld, maar om te zeggen dat het mijn beste seizoen ooit was... Bij Feyenoord heb ik ook twee goede jaren gehad", vervolgt de 25-jarige rechtervleugelverdediger. "Ik ben tevreden over het niveau dat ik gehaald heb. Hopelijk kan ik me volgend seizoen, met het team, verder ontwikkelen."

Stelling 2: Het verschil tussen de Eredivisie en Premier League is kleiner dan ik had verwacht.

"Nee, dat niet. Het verschil is wel degelijk groot, al is het voetbal niet altijd beter. Het verschil zit hem vooral in kracht, snelheid en intensiteit. Het tempo ligt hoog, het voetbal is veel fysieker en in de breedte is de competitie sterk, er zijn geen kleine clubs. Je moet tegen iedere tegenstander negentig minuten geconcentreerd zijn. De Premier League is de beste competitie ter wereld. Het klopt dat ik me vrij snel heb kunnen aanpassen vanuit de Eredivisie, ja. Dat komt omdat de Engelse speelstijl wel bij me past. Ik heb het onwijs naar mijn zin in Engeland."

Stelling 3: Na de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Leicester City, vier speeldagen voor het einde van de competitie, had ik er een hard hoofd in dat we degradatie konden ontlopen.

Stelling 4: Volgend seizoen speel ik nog steeds voor Newcastle United.

Stelling 5: Het was terecht dat ik eerder dit seizoen, na de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, even buiten de selectie van het Nederlands elftal viel.

"Eigenlijk wil ik daar nu liever niet meer op terugblikken, dat ligt achter me. Maar natuurlijk maakte ik een fout tegen Tsjechië en in zo'n geval is het logisch dat je even op je plek kan worden gezet. Zo hard kan voetbal zijn. Iedere voetballer maakt wel eens een mindere periode door. Ik ben er goed uitgekomen en ben heel blij dat ik er nu weer gewoon bij zit, dat is positief. Ik kijk nu niet meer terug, maar alleen vooruit."

Stelling 6: De gewonnen oefenwedstrijd tegen Spanje, in maart, bewijst dat Oranje nog steeds tot de wereldtop behoort.

Stelling 7: We gaan het lastig krijgen in de uitwedstrijd tegen Letland.

"Dat ligt aan onszelf. We moeten geconcentreerd spelen, anders weet je het nooit. Maar ik vind dat we als Nederland zijnde gewoon moeten winnen van Letland. We hebben veel meer kwaliteit. Ik weet ook dat gezegd wordt dat zo'n uitwedstrijd half juni lastig kan zijn, maar daar ben ik het niet mee eens. Gemakkelijk wordt het nooit, maar we hebben zo veel meer kwaliteit dan Letland en iedereen is zich bewust van het belang van deze wedstrijd. We moeten winnen en daar gaan we voor."

Stelling 8: We zijn er volgend jaar bij op het EK in Frankrijk.

"Schrijf daar maar alleen 'ja' op. We gaan het gewoon halen."

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen