Excelsior haalt Kurto: "Kan alleen maar beter worden"

Ger
3 juni 2015, 09:48

Excelsior neemt Filip Kurto over van FC Dordrecht. De 23-jarige doelman tekent bij de Kralingers een contract voor twee seizoenen. Excelsior kan Kurto goed gebruiken na het vertrek van Gino Coutinho en Jordy Deckers, en de blessure van Alessandro Damen.

"Gezien zijn leeftijd is hij een behoorlijk ervaren doelman. Met Roda JC en FC Dordrecht heeft hij toch al drie seizoenen ervaring in de Eredivisie, maar hij is ook iemand die nog volop door kan groeien", zegt keeperstrainer Rob van Dijk op de website van Excelsior. "Een doelman is vaak op zijn top als hij achter in de twintig is, dus wat dat betreft gaan wij er vanuit dat hij alleen maar beter kan worden. Hij is sowieso goed op de lijn, sterk in één tegen één situaties."

"Na zijn tijd bij Roda JC en FC Dordrecht weet hij bovendien wat het is om tegen degradatie te strijden en dat kan een voordeel zijn, omdat hij weet wat er gevraagd wordt", aldus Van Dijk. "Het zal voor ons immers weer een lastig seizoen worden, waarin we er alles aan gaan doen om in de Eredivisie te blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen