Faber na afwijzen Roda JC hard op weg naar NEC

3 juni 2015, 11:37

NEC gaat alles in het werk zetten om Ernest Faber als nieuwe hoofdcoach te strikken. De Nijmegenaren, die afgelopen seizoen met twee vingers in de neus kampioen werden in de Jupiler League en volgend seizoen zodoende weer in de Eredivisie te bewonderen zijn, hoopt de Brabantse oefenmeester in de komende dagen gepresenteerd kan worden in het Goffertstadion.

Faber moet de opvolger worden van Ruud Brood, die zijn contract afkocht om aan de slag te kunnen bij PSV. Bij monde van zaakwaarnemer Kees Ploegsma sr. Heeft de 43-jarige Faber tegenover De Gelderlander bevestigd dat hij aan het onderhandelen is met NEC. Beide partijen hebben volgens de belangenbehartiger 'de intentie' om met elkaar in ze te gaan. Zijn waarschijnlijk nieuwe werkgever heeft kenbaar gemaakt dat de voormalig assistent van PSV-coach Phillip Cocu kandidaat is,

In de zoektocht naar een nieuwe club gaf Faber Roda JC, dat ook naar de Eredivisie promoveerde, nul op het rekest. Hij heeft de voorkeur voor een overstap naar NEC. De Brabander was voor zijn periode bij PSV de hoofdcoach van FC Eindhoven, maar wil nu als trainer op eigen benen staan in de Eredivisie. Hij lijkt voor één jaar te tekenen in Nijmegen.

Mario Been was ook een gegadigde om de trainersfunctie in te vullen bij NEC, maar zijn salariseisen vormden een struikelblok.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen