Benitez in tranen: "Emotionele terugkeer bij Real"

Ger
3 juni 2015, 14:24

Rafael Benitez hield het niet droog tijdens zijn presentatie als nieuwe trainer van Real Madrid. Volgens de 55-jarige Spanjaard voelt zijn dienstverband bij de Koninklijke als 'thuiskomen'. Hij speelde in de jeugd en het tweede elftal van Real en had als coach diverse jeugdteams van de club onder zijn hoede.

"Het is een heel emotionele terugkeer. Ik hoop dat alles hier goed zal gaan, dat we kwalitatief voetbal kunnen leveren en veel prijzen winnen", aldus Benitez met vochtige ogen. "Ik krijg de beschikking over een geweldige selectie, al ga ik ook de ontwikkelingen van de jeugdspelers in de gaten houden. Ik hou ervan om jonge voetballers de kans te geven. Ik ben ooit als jeugdtrainer begonnen. Daar ligt mijn hart."

Benitez was dit seizoen werkzaam voor Napoli, waar zijn contract afliep. Hij is in Estadio Santiago Bernabéu de opvolger van Carlo Ancelotti, die moest vertrekken nadat Real naast de landstitel, Spaanse beker en de Champions League greep. Benitez tekende een contract voor drie seizoenen.

"We verwelkomen een coach die perfect op de hoogte is van onze cultuur. Hij beschikt bovendien over internationale ervaring en heeft een grote staat van dienst", prijst clubpresident Florentino Pérez de aangetrokken oefenmeester. "Rafa is een jongen van de club. Hij is één van ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen