Finse broers Jensen verlengen contract bij Twente

3 juni 2015, 17:18

De Finse broers Richard (19) en Fredrik Jensen (17) hebben een nieuw contract getekend bij FC Twente, tot respectievelijk medio 2017 en de zomer van 2018. Richard is drie jaar lid van de jeugdopleiding van de Overijsselse club, één jaar langer dan zijn jongere broer.

"Ik kijk terug op drie mooie seizoenen binnen de jeugdopleiding, leerzame jaren waarin ik als speler en als persoon veel heb geleerd. Dit contract zie ik als een beloning voor het harde werken, mooi dat de club vertrouwen in mij heeft", zegt Richard Jensen, inzetbaar als verdediger en middenvelder, op de clubwebsite. Hij is international van Jong Finland en werkt deze week een trainingsstage af bij de Finse A-selectie.

Fredrik Jensen kwam een jaar later dan zijn broer naar Enschede. "Ik heb toen heel bewust voor FC Twente gekozen, mijn broer speelde hier al en hij was in de eerste maanden een gids voor mij", vult de aanvaller aan. "Om als vijftienjarige jongen de stap van Finland naar Nederland te maken is niet makkelijk. De afgelopen twee jaren waren erg leerzaam voor mij. Op verschillende fronten ben ik een betere voetballer geworden en ben ik fysiek sterker geworden. Komend seizoen wil ik als tweedejaars A1-speler een belangrijke rol voor het team vervullen en hoop ik aansluiting te vinden bij Jong FC Twente."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen