Vertonghen: "Rode Duivels horen bij subtoppers"

Ger
4 juni 2015, 08:52

Jan Vertonghen heeft met zijn club Tottenham Hotspur het seizoen al afgesloten, maar met de nationale ploeg van België zal hij nog twee keer in actie komen. De Rode Duivels spelen de komende dagen tegen Frankrijk (7 juni) en Wales (12 juni). De verdediger en zijn collega-internationals zijn nog allerminst uitgeblust.

"We nemen deze laatste twee weken nog heel serieus. De trainer verbindt altijd een prijsje aan de trainingspartijtjes, maar dat is niet nodig om ons te motiveren. Iedereen wil winnen om elkaar daarna te kunnen pesten. Dat verklaart de scherpte en het niveau op training", zegt Vertonghen tegen Sporza. "We beseffen ook dat we een heel goeie zaak kunnen doen in Wales. We willen onze groep winnen, we zullen niet tevreden zijn als we ons pas als tweede kwalificeren voor het EK."

"We leggen onszelf de druk op, omdat we de buitenwereld willen tonen dat we volgend jaar zullen meedoen om de prijzen", verwijst de oud-Ajacied naar de Europese eindronde van 2016. Volgens Vertonghen is België bij plaatsing voor het toernooi geen topfavoriet. "Er zijn vijf à zes kandidaten voor de Europese titel. Twee landen steken erbovenuit, maar wij horen bij de subtoppers. We moeten met die druk leren omgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen