Promovendus NEC gaat in zee met trainer Faber

Ger
4 juni 2015, 10:35

Ernest Faber wordt zoals verwacht de nieuwe trainer van NEC. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma laten weten. Hij is bij de naar de Nijmeegse club de opvolger van Ruud Brood, die zijn contract onlangs heeft afgekocht voor een avontuur bij PSV.

De 43-jarige Faber maakt nu de omgekeerde stap. Hij was de afgelopen jaren werkzaam als assisistent van coach Phillip Cocu bij de Eindhovenaren. Faber was eerder hoofdtrainer van FC Eindhoven en stond op interim-basis voor de groep bij PSV. Hij was verder anderhalf jaar assistent bij het Nederlands elftal.

Faber gaf enige tijd geleden aan op eigen benen te willen staan. Hij legde dinsdagavond een aanbieding voor het hoofdtrainerschap bij Roda JC naast zich neer. De Limburgers promoveerden via de nacompetitie naar het hoogste niveau. NEC is als Jupiler League-kampioen zeker van een plek in de Eredivisie.

Oorspronkelijk hadden de Gelderlanders hun zinnen gezet op Mario Been. De komst van de Rotterdammer, die al eerder bij de club werkte, bleek financieel echter niet haalbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen