NEC blij met Faber: "Ontwikkeltrainer met oog voor talent"

Ger
4 juni 2015, 12:04

NEC heeft de komst van Ernest Faber wereldkundig gemaakt. De 43-jarige trainer tekent in Nijmegen voor twee seizoenen. Faber komt over van PSV en is de opvolger van Ruud Brood, die op zijn beurt juist vertrekt naar de landskampioen uit Eindhoven.

Bart van Ingen, algemeen directeur van NEC, is tevreden over de komst van de nieuwe coach. "Na het vertrek van Ruud heeft het technisch hart een nieuw profiel opgesteld en een longlist gemaakt met enkele namen. NEC heeft op basis van deze lijst twee kandidaten geselecteerd om gesprekken mee te voeren, waarbij al snel duidelijk dat we met Ernest de samenwerking aan willen gaan", aldus Van Ingen op de clubwebsite. "Ernest heeft ervaring op alle niveaus: zowel in de jeugd als in de Eredivisie. Hij is een ontwikkeltrainer met oog voor talent uit eigen opleiding, kent de club en past binnen de strategische kaders van NEC."

De promovendus had eerder nog Mario Been op het oog voor de trainerspost in De Goffert. De salariseisen van de Rotterdammer vormden echter een struikelblok.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen