Advocaat langer bij Sunderland: "Ze bleven maar bellen"

Ger
4 juni 2015, 15:12

Dick Advocaat blijft definitief langer werkzaam bij Sunderland. De 67-jarige trainer is gezwicht voor de vele verzoeken van clubeigenaar Ellis Short. Onder leiding van Advocaat bleef Sunderland dit seizoen op het hoogste niveau in Engeland.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal werd in maart van dit jaar aangesteld als eindverantwoordelijke. In de voorbije maanden is Short onder de indruk geraakt van Advocaat. De Hagenaar zag een nieuw contract bij Sunderland aanvankelijk niet zitten, maar de Amerikaan bleef hem maar bestoken met aanbiedingen. Uiteindelijk besloot Advocaat zijn verblijf bij The Black Cats alsnog te verlengen.

"De club bleef maar bellen. De eigenaar liet niet los. Sunderland moet een elftal krijgen waarmee het goed voor de dag kan komen in de Premier League. De eigenaar is bereid daar middelen voor vrij te maken. En het is ook wel weer leuk om zo'n elftal te bouwen, nu en in de voorbereiding", zegt Advocaat tegen De Telegraaf. "Dus heb ik besloten om toch een nieuwe aanbieding te tekenen."

Advocaat heeft afgezien van een lang dienstverband en tekent tot medio 2016. "Ze vinden me nog fit genoeg en zelf voel ik ook dat ik het allemaal nog prima kan. En het is een prachtige club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen