Mooie nieuwe uitdaging voor Benschop in Bundesliga

4 juni 2015, 16:57

Een mooie transfer voor Charlison Benschop. De Nederlandse aanvaller maakt de stap van de tweede liga van Duitsland naar de Bundesliga. Hij speelde eerst voor Fortuna Düsseldorf en krijgt nu de kans bij Hannover 96. De oud-spits van onder meer AZ heeft een contract tot de zomer van 2018 getekend bij zijn nieuwe werkgever, dat de komst van onze landgenoot officieel bevestigd heeft.

De door RKC Waalwijk opgeleide Benschop speelde tussen 2010 en 2012 bij AZ, waar hij een stormachtige ontwikkeling doormaakte en onder meer dertien wedstrijden in de Europa League speelde. Hij zag zijn prestaties beloond worden met een transfer naar het Franse Stade Brest. Een succes werd dat echter niet, waardoor hij in de zomer van 2013 naar Fortuna Düsseldorf verkaste. Daar maakte de 25-jarige aanvaller 25 doelpunten in zestig optredens.

"Met Charlison Benschop hebben we er een veelbelovende optie bij voor onze voorhoede. Hij heeft bij Fortuna Düsseldorf laten zien dat hij kwaliteiten heeft en een ijverige speler is. We zijn blij dat hij voor Hannover 96 gekozen heeft", zegt sportief directeur Dirk Dufner op de clubwebsite over Benschop.

De spits is zelf ook meer dan tevreden met zijn keuze. "Ik kijk ernaar uit om voor Hannover 96 te spelen. Ik krijg hier de kans om mezelf te ontwikkelen en een basisplaats in de Bundesliga te grijpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen