Brood kiest definitief voor PSV: "De club past bij me"

4 juni 2015, 17:22

De geruchten deden al een tijdje de ronde, werden steeds hardnekkiger en zijn nu waarheid geworden: Ruud Brood gaat aan de slag bij PSV, waar hij de assistent van hoofdcoach Phillip Cocu wordt. De Eindhovenaren hebben via de officiële clubkanalen wereldkundig gemaakt dat de 52-jarige oefenmeester een contract voor één seizoen tekent in het Philips Stadion.

Brood zal samen met Cocu en diens andere assistent Chris van der Weerden de technische staf van PSV vormen. Afgelopen seizoen werd de nieuwe rechterhand van Cocu met NEC met het recordaantal van 101 punten kampioen in de Jupiler League. Hij is de opvolger van Ernest Faber, die de omgekeerde weg van Brood bewandelt en dus de trainer van NEC wordt.

Het is voor Brood de eerste klus als assistent-trainer in ruim tien jaar tijd. Hij stond eerder als hoofdtrainer aan het roer bij Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade en dus NEC, dat hij komend seizoen tegenkomt in de Eredivisie. "Ik ben nu natuurlijk geen eindverantwoordelijke meer, maar als je deel uit kan maken van een topclub als PSV, is de keuze snel gemaakt", zegt Brood tegen PSV TV.

De nieuwe assistent-coach van PSV heeft zin in zijn nieuwe uitdaging en denkt dat het een succesvolle samenwerking gaat worden. "PSV past bij me. Zowel qua ambitie als qua club. Het is mooi om hier te mogen werken. Ik ga er alles aan doen om het resultaat van het laatste jaar door te zetten", stelt Brood, die als speler actief was bij Feyenoord, RBC Roosendaal, FC Den Bosch, Willem II en NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen