FIFA geeft Ierse transactie toe: "Maar het was een lening"

4 juni 2015, 20:45

John Delaney, de voorzitter van de Ierse voetbalbond FAI, maakte donderdagmiddag op de radio bekend dat Ierland in 2009 vijf miljoen euro kreeg van de FIFA, als het geen rechtszaak zou aanspannen tegen de arbitrale blunder die het land deelname aan het WK 2010 kostte. De wereldvoetbalbond meldt in een reactie dat het inderdaad geld betaald heeft, maar ontkent dat het om een zwijgbedrag ging.

De FIFA laat weten dat het Ierland vijf miljoen euro betaald heeft, maar dat het een lening betrof. Deze lening claimt de mondiale voetbalbond uiteindelijk te hebben omgezet in een gift. De Ieren wilden juridische stappen nemen, omdat ze flink waren benadeeld. De arbitrage tijdens de return in de play-offs tegen Frankrijk zag een handsbal van Thierry Henry over het hoofd, wat William Gallas in staat stelde om te scoren.

"Het besluit van de arbiter was definitief, er was niets meer aan te doen. In februari 2010 zijn de FIFA en de FAI tot een akkoord gekomen dat een einde maakte aan de juridische procedures van de Ieren tegen de FIFA", reageert de wereldvoetbalbond. "Er werd een lening van vijf miljoen euro uitgeschreven, voor de bouw van een stadion in Ierland. De FAI moest de lening terugbetalen als Ierland zich kwalificeerde voor het WK 2014, maar dat mislukte. Daarop heeft de FIFA op 31 december 2014 besloten om het een gift te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen