De Boer: "Vergelijk Xavi vaak met Arnold Mühren"

5 juni 2015, 09:39

Voormalig teamgenoten Ronald de Boer en Boudewijn Zenden blazen in De Telegraaf de loftrompet over Xavi. De spelmaker speelt zaterdag tegen Juventus zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona, de club waarvoor hij zijn hele carrière speelde en alles won wat er te winnen valt. De Boer komt met een opvallend compliment.

"Ik vergelijk Xavi vaak met Arnold Mühren", zegt De Boer, tussen 1999 en 2000 anderhalf seizoen actief bij FC Barcelona, over de Catalaan. "Als je tegen Arnold stond op de training dacht je 'die kan ik wel hebben', maar iedere keer kwam je bedrogen uit, omdat hij zo slim en technisch goed was. Datzelfde heeft Xavi. Een klein mannetje, wiens spel niet spectaculair oogt, maar juist zo goed is door de simpelheid en directheid."

"Xavi was een leuke ploeggenoot, die altijd in was voor een grap", vult Boudewijn Zenden aan. De voormalig aanvaller weet nog een leuke anekdote over de middenvelder. "Hij had gehoord dat ik judoka was geweest en sprong bovenop me om me te vloeren. Dat liep niet goed af, want zijn schouder raakte uit de kom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen