AZ legt springlevende Doodeman tot 2017 vast

5 juni 2015, 14:43

Een uitstekend seizoen bij AZ onder 19 heeft Nick Doodeman een contract opgeleverd bij de Alkmaarse club. De 18-jarige aanvaller ligt nu tot de zomer van 2017 vast in het AFAS Stadion, meldt de club. Met AZ onder 19 speelde Doodeman dit seizoen de bekerfinale en deed hij lang mee om de titel.

"Met Nick Doodeman hebben we een beloftevolle aanvaller vastgelegd", zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart op AZ.nl. "Hij is écht een jongen van de club, die hier de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Nick is een pijlsnelle rechterspits, met een hoge actieradius en veel diepgang. Hij is sterk als aangever, maar is zelf ook erg doelgericht. We hopen dat hij volgend seizoen via Jong AZ de stap naar de hoofdmacht kan maken."

"Dit is een mooie beloning na acht jaar hard werken in de jeugdopleiding", zegt Doodeman, sinds 2008 speler van AZ, over zijn contract. "Het geeft mij rust en vertrouwen voor de komende seizoenen. Ik ga er alles aan doen om mezelf te blijven ontwikkelen en zo snel mogelijk de stap naar het eerste elftal te kunnen maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen