Routinier Buffon: "Juventus ligt voor op schema"

Ger
5 juni 2015, 17:48   Bijgewerkt: 5 juni 2015, 18:55

De 37-jarige Gianluigi Buffon legde in zijn lange carrière beslag op een karrenvracht aan prijzen. De doelman heerst de laatste jaren met Juventus in de Serie A en met de nationale ploeg van Italië kroonde hij zich al eens tot wereldkampioen. De eindzege in de Champions League ontbreekt echter op zijn erelijst. Zaterdag wacht een unieke kans om dat smetje weg te werken in de eindstrijd tegen FC Barcelona.

"Het bereiken van de Champions League-finale is al geruime tijd een belangrijk doel voor Juventus. We hadden eigenlijk niet gedacht dat het dit jaar ging lukken, aangezien we met een trainerswissel te maken kregen", verwijst Buffon tijdens een persconferentie in Berlijn naar de komst van Massimiliano Allegri, die afgelopen zomer de vertrokken Antonio Conte opvolgde. "De verwachting was dat we nog twee of drie seizoenen nodig zouden hebben. Dat we voorliggen op ons schema, is een aangename verrassing. We zijn echter niet op gelukkige wijze in de finale geraakt. Een topclub als Juventus speelt nu eenmaal op regelmatige basis grote wedstrijden. Het zou geweldig zijn om weer historie te schrijven. Deze club heeft altijd de beschikking gehad over fantasische spelers en grote kampioenen."

"In een finale zal de kwaliteit op het veld de doorslag geven. Barcelona is op voorhand logischerwijs de favoriet omdat ze enkele spelers met sublieme kwaliteiten in hun elftal hebben", beseft de sluitpost. "Een ploeg met Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar en Andrés Iniesta kan niet anders dan als grootste kanshebber aan de wedstrijd beginnen. Wij kunnen echter een beroep doen op onder meer Carlos Tevez, Paul Pogba, Claudio Marchisio en Leonardo Bonucci. We hebben echt wel een kans om deze finale te winnen."

Buffon verklapt dat zijn thuisfront verrassend genoeg niet volledig achter hem staat. "Ik heb een zoon die een grote fan is van Messi en de andere is idolaat van Neymar. Ze weten eigenlijk niet voor welke club ze morgen moeten zijn. Ze zullen vast verdrietig zijn als Juventus verliest, maar ze hadden liever een andere ploeg in de finale gezien, zoals Real Madrid of Manchester City."

Lees ook: Juve en Barça gaan voor achtste 'treble' in voetbalhistorie

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen