Van der Wiel concurreert met Janmaat: "Praat niet met hem"

6 juni 2015, 10:37   Bijgewerkt: 6 juni 2015, 12:54

Zowel Gregory van der Wiel als Daryl Janmaat kreeg vrijdagavond een halve wedstrijd de kans om zich te bewijzen in Oranje, met het oog op de belangrijke interland tegen Letland van komende week. Van der Wiel speelde de tweede helft en had binnen vijf minuten al een assist achter zijn naam staan. "Het was een lekkere binnenkomer, helaas bleef het daarbij", zegt de rechtsachter van Paris Saint Germain.

Van der Wiel en Janmaat zijn elkaars concurrenten in Oranje, maar de oud-Ajacied zegt dat het duo daarover geen contact heeft. "Nee, ik praat daar niet met Daryl over" zegt Van der Wiel tegen Metro. "Eigenlijk praten we helemaal niet met elkaar. Of dat is omdat we concurrenten zijn? Nee, dat heeft er niets mee te maken. We hebben andere interesses. Met de ene speler ga je beter om dan de ander. Dat is niet erg, je hoeft niet vrienden te zijn met iedereen."

"Ik weet niet op welke punten de bondscoach mij beter en slechter vindt dan Janmaat", vervolgt Van der Wiel, die openbaart dat hij weinig contact heeft met bondscoach Guus Hiddink. "Of Hiddink dat niet vertelde toen hij bekendmaakte dat Daryl en ik ieder een helft zouden spelen? Nee, dat hij dat van plan was las ik op het internet. Het maakt mij niet zoveel uit. Zo is het nu eenmaal. Maandag melden we ons weer in Noordwijk, misschien dat er dan een gesprek komt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen