Alleen Bakhuys blijft productieve Huntelaar voor bij Oranje

6 juni 2015, 16:33

Klaas-Jan Huntelaar is bijzonder productief in het shirt van het Nederlands elftal. Dankzij zijn twee goals van vrijdag tegen de VS staat de teller van de spits van Schalke 04 nu op 41 treffers in Oranje. De aanvaller maakte die treffers bovendien in een toptempo, zo blijkt uit statistieken van VI.

Door zijn twee goals staat hij nu tweede op de topscorerslijst aller tijden van Oranje. Alleen Robin van Persie maakte er meer, namelijk 49. Wat opvalt is de effectiviteit van Huntelaar. De aanvaller speelde tot nu toe 4034 minuten in Oranje en dat betekent dat hij één doelpunt maakt per 98 minuten. Van de spelers die minimaal twintig keer scoorden voor het Nederlands elftal was alleen Beb Bakhuys, die 28 goals maakte in 23 interlands, nog effectiever dan Huntelaar.

Faas Wilkes en Kick Smit volgen op korte afstand met respectievelijk 99 en honderd minuten per treffer. Johan Cruijff en Ruud van Nistelrooij hadden 130 minuten nodig per Oranje-goal, terwijl Van Persie en Patrick Kluivert op een gemiddelde van één goal per 145 minuten zitten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen