Allegri tevreden, maar baalt van 'ongelukkige goal'

7 juni 2015, 16:57

Juventus-coach Massimiliano Allegri kijkt met een goed gevoel terug op het seizoen, maar is van mening dat een gebrek aan ervaring zijn elftal heeft opgebroken in de Champions League-finale. De Italianen verloren zaterdag in Berlijn met 3-1 van FC Barcelona.

"We hebben een geweldig seizoen gehad en een goede finale gespeeld, maar in onze beste fase van de wedstrijd kregen we een ongelukkige goal tegen", aldus Allegri na afloop bij Sky Italia. Juventus kwam vroeg op achterstand, maar Alvaro Morata herstelde in de tweede helft het evenwicht en in de fase daarna waren er zelfs kansen voor een voorsprong.

"We hadden in het begin moeite om onze vorm te vinden en de juiste keuzes te maken", vervolgde Allegri, die Juventus uiteindelijk toch in de wedstrijd zag komen. "Op het moment dat wij jacht maakten op de tweede goal gaven we achterin ruimte weg. Dat is nog iets voor het groeiproces, dat je toch voorzichtig blijft ook al heb je de wedstrijd voor je gevoel in handen. Het was ongelooflijk om die tweede goal zo tegen te krijgen, tegen de verhoudingen in. We hadden verschillende kansen, maar het geluk was niet aan onze zijde."

Toch is Allegri tevreden over het volledige seizoen. "We hebben de landstitel en beker gewonnen, en de Champions League-finale bereikt. Wat hadden we nog meer kunnen doen?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen