Rode Duivels winnen doelpuntenfestijn van Frankrijk

Ger
7 juni 2015, 23:04   Bijgewerkt: 7 juni 2015, 23:20

België heeft het bereiken van de historische tweede plaats op de wereldranglijst extra cachet gegeven met een zege in een aansprekende oefeninterland. De Rode Duivels versloegen Frankrijk in het eigen Stade de France met 3-4. De bezoekers gingen tot vlak voor het einde nog met 1-4 aan de leiding.

De ploeg van bondscoach Marc Wilmots boekte drie dagen eerder ten koste van Argentinië een plekje winst op de FIFA-ranking. Niet eerder stonden de Belgen zo hoog op de mondiale ranglijst. In Parijs bleek dat die positie niet op toeval berust. Zonder aanvoerder Vincent Kompany sloeg België tegen Frankrijk voor de pauze twee keer toe. In beide gevallen was de bij Manchester United volledig opgebloeide middenvelder Marouane Fellaini trefzeker. Bij het tweede doelpunt nam oud-Ajacied Toby Alderweireld de voorzet voor zijn rekening.

De Belgische ploeg liep in de tweede helft via Radja Nainggolan verder uit. Een benutte penalty van Mathieu Valbuena bracht ook Frankrijk op het scorebord. Een minuut later lag de bal echter aan de andere kant opnieuw in het net. Eden Hazard scoorde evenals Valbuena vanaf elf meter. Vlak voor tijd brachten Nabil Fekir en Dimitri Payet de Fransen verder terug in de vermakelijke oefenwedstrijd, maar voor de gelijkmaker was geen tijd meer.

De Belgische oud-PSV'er Dries Mertens ontsnapte aan een zware blessure. De vleugelspeler kreeg een aanslag van Benoît Trémoulinas met twee benen vooruit te verwerken. Mertens, die bij afwezigheid van Kevin De Bruyne in de basis mocht beginnen, keerde na een korte behandeling toch weer terug op het veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen