Van der Vaart lijkt voor drie jaar te gaan tekenen bij Betis

8 juni 2015, 07:42

Het heeft er alle schijn van dat Rafael van der Vaart komende zomer zal terugkeren in de Primera División. De 32-jarige middenvelder heeft volgens diverse media overeenstemming bereikt met Real Betis, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau van Spanje. De Duitse krant Bild stelt dat onze landgenoot dinsdag een driejarige verbintenis zal ondertekenen bij de Andalusische club.

Betis kent Van der Vaart nog van zijn periode bij Real Madrid, waar hij tussen 2008 en 2010 tot 73 wedstrijden en twaalf doelpunten kwam. De club uit Sevilla werd in de afgelopen jaargang kampioen in de Segunda División en keert zodoende terug in La Liga. Het is voor de promovendus zaak om aan een nieuw sterk team te bouwen en Van der Vaart moet een belangrijke schakel in het vernieuwde elftal vormen. Vooral de ervaring van de Nederlander wordt als een welkome injectie gezien.

De grootouders van Van der Vaart wonen in Chiclana de la Frontera, een plaats in Zuid-Spanje. Dat maakt een overstap naar Betis zeer aantrekkelijk voor de routinier, wiens contract bij Hamburger SV tot einde is gekomen. Vorige week speelde hij zijn laatste wedstrijd voor de Duitse club, die ternauwernood handhaving in de Bundesliga wist af te dwingen in de play-offs om degradatie/promotie tegen Karlsruher SC.

Ajax had eerder hoop op een terugkomst van de 109-voudig international van Oranje, maar liet deze na het aflopen van een ultimatum en een bericht van de zaakwaarnemer van de speler varen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen