Cruijff miste manier van spelen van Messi bij Oranje

8 juni 2015, 09:32

Johan Cruijff heeft afgelopen zaterdag lopen smullen van de Champions League-finale in Berlijn, die FC Barcelona met 3-1 van Juventus wist te winnen. De legendarische nummer 14 stelt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf dat het duel een wereld van verschil was vergeleken met de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten (3-4 verlies).

"Weer was de Champions Leaguefinale een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ook omdat zowel Barcelona als Juventus speelde zoals je dat had verwacht", zegt Cruijff, die lyrisch was over Lionel Messi. "Hoe het bij Barcelona werkt, kon je tegen Juventus goed aan Messi zien. Hij viel qua acties niet echt op, maar check eens hoe vaak hij druk op de tegenstander heeft gezet, waardoor er balverlies werd geleden? Of hoeveel vrije trappen hij mee kreeg?"

"Met zijn manier van voetballen ontlastte Messi zijn elftal", zag Cruijff. "Dat miste ik bij Nederland tegen Amerika. Zo spelen dat je de ander helpt, in plaats van de ander in de problemen te brengen", geeft de oud-international aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen