Barça-voorzitter: "Luis Enrique zal gewoon blijven"

8 juni 2015, 12:08

Coach Luis Enrique wist dit seizoen de landstitel, de Copa del Rey en de Champions League te grijpen met FC Barcelona, maar ondanks het binnenslepen van de achtste 'treble' in de historie van het voetbal heerst er nog onduidelijkheid over de toekomst van de oefenmeester. Zelf zaaide hij zaterdagavond na de 3-1 overwinning op Juventus enige twijfel, maar voorzitter Josep Maria Bartomeu is duidelijker over zijn standpunt. Hij wil dat de oud-speler nog lang aan het roer zal staan in Camp Nou.

De 45-jarige Luis Enrique staat nog tot de zomer van 2016 onder contract, maar toch worden er regelmatig vraagtekens achter zijn toekomst bij de voetbalgrootmacht uit Catalonië gezet. Deze wil Bartomeu weghalen. "Enrique zal gewoon blijven. Waarom zouden we zijn contract willen ontbinden?", vroeg de voorzitter van Barça zich hardop af in gesprek met Catalunya Radio.

Bartomeu verlengt het contract van Luis Enrique liever dan dat hij hem verscheurt. "Mocht ik komende zomer herkozen worden bij de presidentsverkiezingen, dan bied ik de trainer een nieuwe overeenkomst aan", aldus de preses van Barcelona.

De woorden waarmee Luis Enrique voor de nodige onzekerheid zorgde: "Of ik blijf? De werkelijkheid is dat ik daar nog geen beslissing over heb genomen", sprak de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen