Lens blij met terugkeer bij Oranje en onzeker over toekomst

9 juni 2015, 09:42

Na de teleurstellend verlopen EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland (2-0 verlies) hoefde Jeremain Lens zich een tijdje niet meer te melden bij het Nederlands elftal, maar de aanvaller keerde maandag weer terug bij Oranje. Na het grijpen van de Oekraïense 'dubbel' met Dynamo Kiev richt Lens zich met de nationale ploeg op de belangrijke wedstrijd tegen Letland van komende vrijdag.

"Ik ben terug en dat heb ik zelf voor elkaar gekregen. Dat voelt heel goed", zegt Lens tegen het ANP over zijn terugkomst. Hij moest er dus wel even geduld voor hebben. "Uitleg heb ik niet gekregen, maar dat was ook niet nodig. Iedereen speelde die wedstrijd slecht, inclusief ikzelf. Dat ik dan het slachtoffer ben? Prima. Dan moet ik maar laten zien dat het beter kan. En dat heb ik gedaan. Nu ben ik fit en weer terug in Oranje, dat heb ik zelf afgedwongen", aldus de aanvaller van Dynamo Kiev, die niet weet of hij aan spelen zal toekomen. "Ik reken nergens op. Alleen dat we gaan winnen."

Ondertussen weet Lens nog niet hoe zijn persoonlijke voetbaltoekomst eruitziet. "Ik hoop dat Dynamo Kiev meewerkt als er een mooie club voor me komt. Maar als ze me aan mijn contract houden, vind ik dat ook niet erg", aldus Lens, die nog een contract tot medio 2017 heeft in Oekraïne. Onze landgenoot stelt dat veel buitenlandse jongens uit het politiek onrustige land willen vertrekken. "Wij zijn naar een land toegekomen waar nu onrust is en willen daarom vertrekken, dat is logisch. Ik wacht af wat deze zomer gaat gebeuren", besluit de 29-voudig international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen