Juventus slaat slag: Khedira tekent voor vier seizoenen

9 juni 2015, 15:19

Juventus heeft een fraaie aanwinst voor het komende seizoen gecontracteerd. Sami Khedira wordt op transfervrije basis overgenomen van Real Madrid en tekent een vierjarig contract in Turijn. Dat betekent dat de 28-jarige international van Duitsland tot medio 2019 zal vastliggen bij La Vecchia Signora.

Het was al een uitgemaakte zaak dat de in Stuttgart geboren Khedira deze zomer transfervrij zou vertrekken uit Madrid. Dat had de Spaanse topclub eind maart al duidelijk gemaakt. De middenvelder was al hard op weg naar Juventus en nu heeft hij zijn contract bij de kampioen van Italië dus al getekend. Zijn nieuwe club wist dit seizoen zijn oude club uit te schakelen in de halve finales van de Champions League.

Khedira wist bij VfB Stuttgart door te breken in het betaalde voetbal, waar hij op 1 oktober 2006 zijn debuut vierde. Na vier seizoenen en één landstitel transfereerde de controlerende middenvelder in de zomer van 2010 naar Real Madrid, waarmee hij het landskampioenschap, de Copa del Rey (tweemaal), de Spaanse Supercup, de Europese Supercup, de Champions League en het WK voor clubteams wist te winnen.

De middenvelder geldt als een gewaardeerde international van Duitsland, waarmee hij vorig jaar zomer wereldkampioen werd in Brazilië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen