Column: Guus, wanneer krijgt Van Dijk nou eens een kans?

9 juni 2015, 21:11   Bijgewerkt: 10 juni 2015, 11:08

Vanwege een pijnlijke kuit heeft Ron Vlaar het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De verdediger heeft een streep moeten zetten door de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Letland. Kijkend naar de alternatieven en de gammele defensie tegen de Verenigde Staten rijst er maar één vraag: wat moet Virgil van Dijk nog laten zien om eindelijk eens een kans te krijgen bij Oranje?

Bruno Martins Indi en Jeffrey Bruma kregen de kans in het hart van de verdediging, omdat Stefan de Vrij en Vlaar nog niet helemaal fit waren. In het eerste uur kwam het centrale duo nog niet echt in de problemen, al hadden de Amerikanen toen al meerdere waarschuwingsschoten gelost. In de laatste dertig minuten wankelde de defensieve organisatie echter flink. Het piepte en kraakte en de VS profiteerden hier optimaal van. Ook al werd het middenveld van Oranje overlopen, het was verdedigend gezien simpelweg niet goed genoeg. Gelukkig is De Vrij er tegen Letland weer bij, maar wie moet er naast de Lazio-verdediger staan?

Het is vanaf de zijlijn natuurlijk heel makkelijk om te zeggen dat het stukken beter zou gaan met Van Dijk in de verdediging. Dat weet je niet, misschien valt het wel tegen. Maar daar kom je maar op één manier achter; door hem een keer op te nemen in de plannen. Waarom niet? De Nederlander heeft wederom een uitstekend seizoen gespeeld met Celtic, waarmee hij weer overtuigend landskampioen is geworden. Hij maakte maar liefst tien doelpunten (in alle competities) en was genomineerd voor de prijs van Speler van het Jaar in Schotland. Het is te laat voor het duel met Letland, maar op basis van zijn staat van dienst en groei verdient Van Dijk de gelegenheid om zich te laten zien bij de nationale ploeg. Het kan tegenvallen - hoeveel zeggen zijn prestaties bij Celtic? - maar het kan ook verrassend goed uitpakken. Wat denk je ervan, Guus?

Door: Koen Jans

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen