Cruijff: "Met Ling kan Ajax zich sportief verbeteren"

Ger
10 juni 2015, 07:55

Johan Cruijff is blij met de benoeming van Tscheu La Ling bij Ajax. De eigenaar van de Slowaakse club AS Trencin zal een nieuw opgerichte strategische commissie van advies voorzien en ondersteunen voor voetbaltechnische zaken.

"Ik ken hem al een tijdje en hij is vanaf het begin voor mij de aangewezen persoon geweest om dit proces te begeleiden. Dan heb ik het vooral over details. Daar zijn er een heleboel van en dan kan het geen kwaad om een beroep te kunnen doen op iemand van zijn kaliber", aldus Cruijff in De Telegraaf. "Financieel en commercieel heeft Ajax het nu prima voor elkaar, daarom is het enorm belangrijk dat we ook sportief ons blijven verbeteren. Ik heb goede hoop dat Ling Ajax daarbij kan helpen."

"Met de zakelijke en commerciële kant heb ik niets te maken, het gaat alleen om het voetbal", benadrukt Ling. "Daarbij ga ik niet de opstelling maken, maar probeer ik wel uit te vinden waarom bepaalde zaken niet functioneren. Het Plan Cruijff is daarbij de leidraad en dat is voor mij geen ingewikkelde materie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen