Ook Clasie niet mee naar Letland wegens buikgriep

11 juni 2015, 09:28   Bijgewerkt: 11 juni 2015, 09:47

Een nieuwe domper voor Oranje. In navolging van Ron Vlaar zal ook Jordy Clasie niet met het Nederlands elftal mee naar Letland reizen. De middenvelder van Feyenoord wordt geplaagd door buikgriep. Dat heeft de KNVB donderdagochtend via de officiële kanalen naar buiten gebracht.

Het is slecht nieuws voor bondscoach Guus Hiddink, aangezien het duel in Riga (vrijdag om 20.45 uur) enorm belangrijk is voor het Nederlands elftal. Wordt er op Letse bodem verloren, dan lijkt Oranje directe plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk te kunnen vergeten. In dat geval is plek drie in de groep hoogstwaarschijnlijk het maximaal haalbare. Omdat Nederland over alle groepen de slechtste nummer drie is, zou het dan via play-offs alsnog kwalificatie moeten realiseren. Verliest Oranje echter in Letland, dan kan nummer vier Turkije (twee punten achter) langszij komen. Het moge dus duidelijk zijn dat het duel van vrijdag cruciaal is.

In een eerder stadium moest Vlaar, die afgelopen dinsdag tijdens de training geblesseerd raakte aan zijn kuit, al een streep zetten door het treffen met Letland. Door het wegvallen van Clasie en Vlaar bestaat de groep voor het treffen met Letland nu nog maar uit 21 spelers. Hiddink heeft namelijk geen vervanger(s) opgeroepen. Nigel de Jong viel voor het trainingskamp al af, waardoor Daley Blind de aangewezen man lijkt om controlerend op het middenveld te staan.

Clasie was afgelopen vrijdag in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (3-4 verlies) nog basisspeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen