Oefenduel FC Utrecht-Derby County ook al geannuleerd

11 juni 2015, 11:20

Er is een streep getrokken door de vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Utrecht en het Engelse Derby County. Burgemeester Frank Backhuijs van Nieuwegein heeft de oefenontmoeting verboden. Het duel zou aanvankelijk op 24 juli plaatsvinden op het complex van JSV-Nieuwegein, maar de burgemeester kan de veiligheid niet garanderen.

Voorzitter Ton van Kippersluis van JSV-Nieuwegein stelt tegen het ANP dat het besluit na een overleg tussen de gemeente en de Engelse autoriteiten is genomen. "Die gaven aan dat er driehonderd Derby County-fans mee zouden komen. Kennelijk was dat genoeg om de wedstrijd te verbieden", aldus Van Kippersluis, die het erg jammer vindt. "Een paar jaar geleden was de wedstrijd tussen FC Utrecht en Malaga op ons terrein nog geen probleem. Er is niet overlegd met de betrokken partijen. Dat maakt het extra teleurstellend."

Utrecht was contractueel verplicht om de oefenwedstrijd te spelen. Voor de geannuleerde oefenwedstrijd van de Domstedelingen werd door veiligheidsoverwegingen ook al besloten om de Tweede Divisie en het vriendschappelijke treffen tussen PSV en Mönchengladbach geen doorgang te laten vinden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen