Hofstede wordt manager voetbal bij De Graafschap

11 juni 2015, 11:38

De Graafschap heeft Peter Hofstede per direct aangesteld als manager voetbal. Dat melden de Doetinchemmers via de officiële kanalen van de club. Door de aanstelling van Hofstede kan coach Jan Vremen zich volledig gaan richten op de selectie van de Superboeren, die afgelopen seizoen door hun prestaties in de play-offs promoveerden naar de Eredivisie.

Door de benoeming van Hofstede wordt de portefeuille voetbalzaken professioneler ingericht door De Graafschap. Dat vindt Vreman een goede zaak. "Peter vervulde deze functie al ruim een jaar als vrijwilliger. Nu hij deze ondersteunende voetbaltechnische werkzaamheden officieel gaat oppakken, kunnen wij als technische staf ons helemaal concentreren op de selectie", aldus de trainer op de clubwebsite.

De Graafschap heeft de selectie voor het komende seizoen nog niet rond. "De club is nog volop op zoek naar een aantal versterkingen", stelt Vreman, die tevreden is over het technische beleid van de club. Dat geldt ook voor Hofstede. "Daar gaan we ook niets aan veranderen, want dat functioneert prima en er worden geen beslissingen meer op persoonlijke titel genomen. Voor De Graafschap is het enorm belangrijk om te investeren in spelers. Regionale spelers, talenten en een aantal dragende spelers, om zo het herkenbare De Graafschap-voetbal te kunnen spelen, nu en in de toekomst."

Toch was er behoefte aan een nieuwe positie. "In de Jupiler League hadden we wellicht door gekund met de constructie zoals we die hadden met Peter als gedelegeerd commissaris. Maar nu we Eredivisie gaan spelen, is er echt behoefte aan een manager die in dienst van de club de vele werkzaamheden op voetbaltechnisch gebied gaat invullen", vertelt algemeen bestuurder Hans Veldhorst toe. "Daarnaast is het ondoenlijk om Jan Vreman op te zadelen met allerlei randzaken zoals contacten met spelers en makelaars, transfers en onderhandelingen. We zijn blij dat Peter dit in ieder geval het komende jaar voor ons structureel wil gaan invullen."

Hofstede staakt zijn taken bij FC Lienden en stapt ook terug uit de Raad van Commissarissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen