Sampdoria dreigt EL te mislopen na soap in Italië

12 juni 2015, 10:39

Het is nog maar de vraag of Niklas Moisander volgend seizoen met zijn nieuwe werkgever Sampdoria zal uitkomen in de Europa League. Dankzij de uitsluiting van stadgenoot Genoa mochten de Blucherati als nummer zeven van de Serie A Europa in, maar Samp moet zelf ook vrezen dat het van de UEFA niet mag uitkomen in de Europese competitie.

Genoa kreeg wegens financiële problemen geen licentie van de Europese voetbalbond, wat dus goed nieuws was voor Sampdoria. De nieuwe club van Moisander dreigt echter ook uitgesloten te worden voor de EL, wegens een matchfixingzaak die dateert van 2011. De formatie uit Genua kreeg aan het begin van het seizoen 2012/2013 al een puntenstraf voor deze zaak, maar wordt wellicht dus nog zwaarder gestraft. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport.

Het is naar verluidt ook onduidelijk of Lazio Roma, de nummer drie van de Serie A, Champions League mag spelen. Vanwege een oude omkoopzaak staat hier een klein vraagtekentje achter. La Gazzetta stelt wel dat Sampdoria zich meer zorgen moet maken dan Lazio.

Mocht Sampdoria uitgesloten worden van de EL, dan gaat Internazionale alsnog Europa in.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen